Saturday, May 14, 2011

+RAHSIA WARNA PURPLE+


Ungu or dalam bahasa omputihnye ialah Purple…My favourite color tau…Aku teramat2 r fanatic dengan color nie…hahaha…kalau boley, every single things must be in purple color…What?? Boley ke cm2…ntah r..Tapi mmg aku peminat setia vs misteri purple color nie… =)
Arini aku nk share some information ngn korang pasal purple color nie..Menurut sume sumber dr internet, aku combine sumenye menjadi 1…oke lah tuuu dr xde kan…ade aku kesah…haha
Oke, Purple color nie sbnrnye terbentuk dari combination warna merah n biru.
Dari segi psikologi warna, purple color mempunyai sifat unik hasil campuran kedua-dua sifat warna tersebut. Ia melambangkan perpaduan antara keintiman dan kemesraan, erotik, dan berperasaan mendalam dan peka. Org yg suke color nie, sifatnya sedikit kurang teliti tetapi penuh harapan dan positif, pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap. Jika menjadi warna kegemaran maka dia adalah seseorang yang benar-benar luar biasa. Dalam menghadapi masa depan, dia tidak pernah ragu-ragu, apa yang dikerjakan adalah yang terbaik dan dia pandai mengikuti perkembangan zaman. Dalam bercinta, hanya mereka2 inilah yang kuat mental dan yang dapat mendekati dan menjadi kekasih kamu.
Ungu Violet pula, adalah warna yang mewakili kehangatan. Ia adalah warna yang mempengaruhi hati dan minda , iaitu gabungan fizikal dan spiritual. Ia mempengaruhi semangat berdikari dan intuisi. Warna keungu-unguan yang semakin tebal menunjukkan kebolehan untuk menghadapi hubungan dengan secara praktikal. Warna yang pucat mempengaruhi kemanusiaan dan hubungan kerohanian. Warna ungu-kemerah-merahan menunjukkan keinginan dan cita-cita yang tinggi. Semakin keruh warna ungu tersebut maka ia menunjukkan kekuatan dalam menghadapi sesuatu. Ia juga menunjukkan imaginasi erotik yang tebal. Ia juga mempunyai kebolehan untuk menarik simpati dan juga seorang yang tidak dapat memahami orang lain.
Bagi penggemar lipstick, warna purple lipstick mengambarkan mereka sophisticated dan punya pertahanan diri yang jitu. Selalunya mereka ini jenis yang berpegang kuat pada prinsip diri sendiri dan tak gentar dengan orang lain. Ia memerlukan rasa yakin yang kuat untuk membolehkan seseorang itu memilih dan memakai warna ini!
Betul ke?huhuhu.....ntah le...ngeeeee~      >_@

Emo ke??purple gitu...

No comments:

Post a Comment