Friday, May 13, 2011




+KERANA TERLALU SAYANG+



Aku pernah mencintai dan dicintai sebelum ini..Sesiapa pun pernah alaminye kan?..Ini kisah aku..
Waktu itu aku punye teman spesel(boyfriend la…)Aku sayang bangat sama dia..Boleh dikatakan kalau boleh setiap ari aku mau dgr suare dia, dengar bunyi mesej2 dia, mau tnya kabar dia..Tapi kan ape boleh buat, dia sangat lah busy..sampaikan kadang2 tak ade mse langsung nak contact aku dlm sehari n beberapa hari..Aku nie, bile dah sayang, mmg susah sikit r nk tima cara dia tu..bile aku beritahu ketidakpuashatiaan aku, aku pulok yg kne sembur..haiyak..takpe…nak bt cha ne kan…tapi yg pastinye slps tu dia cube contact aku tiap2 ari…arghhh…bahagie gle2 wei…tiap2 ari rindu, sayang aku pd dia membuak2 mcm lahar gunung berapi tuu..hahaha…ble dh slalu jumpe, rse nak jumpe lagi, tiap2 ari mau jumpe dia..slalu gak aku turun KL…tak kesah la duet habis pun, asal dpt jumpe dgn dia…yabedabeduuuu…ati senang kn…
1 ari yg damai…aku bertolak ke KL membawa sejuta harapan utk bertemu lagi dgn si dia yg terchinta…penat kerja smlm pun tak habis lagi, aku dah bersemangat gile turun ke KL..(give me 5!!).. =)
Sesampai saje di perhentian bus, aku mesej si dia bertnyakan dimne dia menempek time tuu..katanye di opis..keje maa..wa mau ganggu sama dia kah? Hmmm…esok je la jumpe..kan kan..??esok kan weekend…cuti ler….Tapi…..aku pikir, tetibe idea bodoh aku muncul… “udoh nye teman sampai ke c2, dekat aje ngn opis dia, ape kata teman kasi surprise sikit sama dia…yeah…..hahahaha(gelak jahat…)
Ape lg, aku g cari teksi, mane hala aku nak pergi ntah le…dlm pale otak aku takde mende lain dah kecuali mende alah tuuu…tuuutttt…..pakcik teksi pun bt muke pelik, sbb aku x kata aku nak g mne..”adek, adek mau pigi mana??”india rupenye..hehe…”uncle, u kasi tau itu tempat shopping barang punye, saya mau cari 1 barang r uncle”…”adek mau cari brg ape?”(cbok pulak uncle nie..)..”haaa..uncle, Carrefour dpn tuu aje…g c2 je lah ea”…teksi pun bergerak ke Carrefour…bile sampai aje depan Carrefour, ”alamak uncle, apsal tarak hape kt cni, mcm sunyi aje building nie, xkn xde org kt Bukit Jalil nie...”..uncle ckp..”cni bnyk kdai dah bankrupt”…”haadoi uncle, nape le uncle tak gtau awl2..”…”u pigi jusco je la…c2 manyak brg..”…”uncle, bukan ke jauh jusco tu…brapa kira?”…”25 saja”…”mak aii…boley r uncle, asal dpt barang tuu..”Teksi pun bertolak ke Jusco…..
Setibenye di Jusco…”Uncle, thanks…”…”wah, mau beli utk boipren ka?”…”hehehe, iye kot…”(malu pulok aku kt c2…)Aku pun trus berlari msuk ke dlm jusco…Jenuh aku cari barang tu x jumpe2…haadoiii….pas2 mls da nk cari, g tny cashier..cashier kata ade kt groundfloor…apsal r aku xpasan mende tu kt c2…Aku pun g kdai tuu..tp alangkah sedeynye aku, aritu abis stock sudah…waaaaaa…nak nangis…. T_T…Pokok pun pokok la, asalkan berdaun..kueng3…nak tau aku nk bli ape sbnrnye utk si dia…? Eleh2, buat2 tak tau pulak…mesti la ade kaitan dengan tumbuh2an…nk bg kat org yg istimewa kan…haha
Pas da bli, aku pun cabut kua dr jusco..tggu teksi lagi…pas2 dpt r teksi…”nak pegi stesen sri petaling”..uncle nie mcm tak tau jln aje, duet nak..(sempat lg aku ngutuk dia..hehe..jahat..)Memang btol r ape yg aku kutuk tuuu..dia pegi anta lak aku kat stesen bukit Jalil..hekeleh…(sbr ajelah..)seb baek aku xsuke memrh org tua..kui3…Aku pun pegi r naik train terhegeh2 dr c2 ke stesen sri petaling…aku pun mesej si dia tny beliau dimne..opis lagi…alamak, cian pulok, nak ganggu dia…pas da sampai stesen sri petaling, aku cari teksi…seb dpt teksi melayu..tadi cina…xpaham aku…pakcik tu tny aku nk g mne…aku ckp aku nk g opis…aku sebut le name opis nye…dia tak tahu..dia kata opis bnyk kt c2..haadoii..seb baek aku bwk kad si dia…aku kasi bce alamatnye, pakcik tuu kata dekat aje dr cni…mmg le dkt, sbb tu r aku turun sri petaling nie haa…haiyak….!
Sesampai aje aku di opis nye aku pesan kt pakcik teksi suh tggu jap..nnt aku nak lik naik ape pulok, teksi pun x manyak kt kawasan tuuu…Ade la beberape bebudak opismate dia lepak ntah bt ape ntah kt bwh..isap rokok kowt..(haaa..kantoi…)aku pn decide kirim aje sama opismate dia..kueng3…aku pun sbnrnye dh lewat time tuu, nak pulang ke umah makcik…Aku pun dgn tidak berpikir panjang, kirim la dkt opismate dia…Aku trus bergegas ke stesen…Lps bli tiket, mau call sama dia, gelap aje fon aku..rupe2nye bateri hilang tenaga sudey..xdapet nk nolong..aku pun pulang….
Sesampai di rmh makcik, pergi charge bateri, manyak msg n call kluar..sah yang tersayang call…Hmm..si dia marah aku kirim pd opismate dia brg itu…Salah aku juge sbb tak beritahu dia aku kt opis dia petang tadi..dia turun sudah, cari aku di opisnye..sorry sayang..name pun surprise..tapi rupe2nye tidak disukai…
Marah si dia terbawa2 sampai ke pagi…Nak buat mcm mne, org dh marah..salah kita juge kan buat mcm tuu…kalau anda di tempat si dia, ape yang anda rase??mesti rase mende yang same kan…berkali-kali aku meminta maaf, tapi si dia tetap dgn marahnye…Keesokan harinye, aku gtau dia, aku nak jumpe dia esok..Tp si dia kata dia nak balik kampong seminggu, tenangkan pikiran..Abis, aku nie cmne? Si dia pesan, dlm mse seminggu tu jgn contact dia langsung.. Aku merayu, merayu dan merayu spy si dia jumpe aku wlupun sekejap..tapi si dia tetap dgn keputusan dia..Sedey…..ambik cuti lame..tapi…hmmm…ape boleh buat…mungkin si dia ade mslh dan ada hal mustahak yang perlu dia slesaikan…Sampai akhirnye kami putus cinta…
Maybe takde jodoh kowt..Manusia cepat berubah…Kadang2 kite tak dapat duga perubahan itu..Ia akn datang sekelip mata saje..Anything can happen rite?…Terimalah dengan hati yang tabah… Walau bnyk mne pun dy mengaku slh dy, tp aku tetap mengaku, semua keslhan dtgnye dr diri aku sendiri….Aku harap si dia bahagia dgn yang tersayang dan jalan yang dia pilih..Smoga 1 ari nnt dy jd kwn, suami n ayah yg terbaek...
Kerana terlalu sayang, aku tak dapat nak membahagiakan dia, kerana terlalu sayang, hubungan aku dan si dia tak bertahan lama, kerana terlalu sayang, aku ditinggalkan…Aku nak dia tahu, aku masih sayangkan dia hingga ke saat ini…Tapi hakikat itu harus aku trima dgn hati yang terbuka.. …Bukan pilihanku, tetapi pilihan si dia sendiri dan maybe ketentuan-Nya…Aku redha…

Moral Value : Jangan terlalu menyayangi kerana akhirnye kite yang akan terluka teruk..Biar kita disayangi kerana akhirnye kita akan dijaga, dikasihi, dihargai dan bahagia buat selama-lamanya…..Renung2kanlah kawan2… =)

Artikel : CikBam


5 comments:

  1. nak komen ape yer...just nak setuju dgn moral value tu ;)kebahagiaan ada di mana2, not just by finding the perfect person but understanding the imperfect person perfectly coz nobody is perfect otherise takde phrase ' manusia ini saling lengkap melengkapi' :)

    ReplyDelete
  2. thanks for ur opinion kak ira =) hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Name pun bercerita yunk... >_@ hehehe~

    ReplyDelete
  4. haha !
    setakat nak buat surprise pun marah . =.="

    ReplyDelete