Wednesday, November 24, 2010

#KERJA OH KERJA#


Aku dah bekerja hampir 7 bulan di sini…Terima kasih kepada TM, SKMM dan MSD coz sudi ambil aku bekerja di PJK. Tau tak PJK tu ape?? Kadang2 ade ramai yang tidak tahu ape itu PJK. PJK stands for Pusat Jalur Lebar Komuniti. PJK berfungsi sebagai pusat ICT yang merapatkan jurang digital (IT) dengan komuniti di Luar Bandar khususnye…(itu je la yang aku paham setakat nie)…hehe…
Banyak site PJK di seluruh Malaysia. Tak semua aku pernah pergi. Aku tahu PJK pun melalui kawan aku waktu aku di universiti dulu. Kalau tidak, aku tak tahu menahu pasal PJK nie. Lepas aku abis blaja kalau tak silap aku bulan Mei 2010, aku diterima bekerja di PJK sebagai assistant sementara. Gaji hari je..Oke what? Hehe..Aku cube gak temuduga assistant di situ, tapi tak dapat. At last, member aku lak resign, so ape lagi, company panggil la ganti..Rezeki jangan ditolak oke…hahaha…
Sampai la sekarang aku bekerja di PJK. Setakat ini program yang ktorg buat jz hari terbuka. Banyak lagi program yang aku nak jalankan di PJK. Tapi tak semua yang boleh aku buat. Boss tak kasi buat..Katanya tak berapa nak seswai…Oke la boss, wa ikot saja..asal boss hepi..hahaha
Kadang2 aku terpikir juge nak minta kerja lain. Nak cari kerja yang lebih mencabar la konon..Tapi bile pikir balik, gaji dah oke, tempat tinggal pun dah oke..so, aku go on je la dgn keje nie..Kalau ade rezeki aku dapat keje yang lebih baek di kemudian hari nanti, why not aku cube..kan….


Dekat sini aku keje dengan kawan aku...nama dia Eda...Dia nie kan...perghh...memang mereng cam aku gak r...kire leh masuk r...asik nk pekene org je kt PJK...Phening lalat wa jadinye...Everything was oke, tp if de keje yang berlambak and last minute kne submit, memang ktorg keje OT r campai ke mlm...tak mengape r labu..asal hepi sudeh....tett!!!! =)





No comments:

Post a Comment