Tuesday, January 5, 2016

SAHABAT

Sahabat... Sahabat baik? Sahabat rapat? Sahabat karib? Sahabat baru? Sahabat lama? Which one is you?ha-ha! Sebenarnya.. Aku rindu sahabat aku.. Susah senang dengan sahabat.. Dulu aku punya sahabat.. Selalu berada di sisi aku... Selalu buat aku gembira.. Tapi aku tak tahu kat mana sahabat sekarang.. Sihat ke? Bahagia ke? Such a good memories between us.. Like nobody between us..We're always together.. I think u also miss me..ha-ha! Definitely maybe..But I dunno.. The love should for the friendship.. Because friendship cannot jump to death and hurt us.. I salute ur sacrifices for me.. It's more precious if we are friends forever... Sekarang kita punya kehidupan sendiri.. Aku punya kehidupanku bersama keluargaku dan aku percaya sahabat juga sama.. Cerita semalam beri aku banyak pengajaran dan kematangan.. Aku telah banyak belajar.. Aku rasa kesilapan yang kita lakukan sejujurnya tidak harus berlaku.. Percayalah, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.. Allah S.W.T sebaik2 perancang..insha Allah.. Terima kasih kerana menjadi sebahagian dari hidupku.. Terima kasih selalu disampingku.. Terima kasih kerana memahamiku.. Terima kasih untuk pertolongan dan semangat untukku.. Sangat menghargai kamu wahai sahabat.. Aku doakan sahabat bahagia dunia akhirat.. Aku mahu sahabat tahu yang kamu adalah sahabat yang terbaik yang pernah aku kenali.. Sahabat yang tak dapat aku cari ganti.. Maafkanlah aku di atas segala khilafku.. Aku mohon kemaafan dari sahabat di dunia dan di akhirat.. Even we cannot meet.. But for me we still friends forever.. Please keep this word : "We are friends forever" Friendship never ever die!
>>Coretan ikhlas dari aku untuk sahabat<<

Thursday, November 12, 2015

I AM BACK!!

Assalamualaikum... Helo...Just suddenly kebosanan..so aku gatalkan tangan update my blog yg dh bersarang labah2 nie..hahaha..btw today is thursday..jom baca surah yasin untuk arwah2 tersayang kte yg dh pergi..insha Allah ^^

Sunday, October 27, 2013


Helloo..

Hye everybody! sudah lame tidak berblogging..hahaa...
Actually cikbam bru langgan internet..so now its time for me to start blogging..
Apa kabar kawan2? hopefully u guys sihat2 belaka..
Now cikbam got a new life..sudah tukar kerja...now almost 6 months already..alhamdulillah..
Thats good for me to learn how to survive and try to do something new to be a better person.
Now, my job is really different with the previous job..design a MANUAL!
Its out of my expectation when I work under R&D center..working with many people including Japanese..
It's quite interesting because my creation will be read by the people around the world..hehee..yeahh...
The working environment is good! I am comfortable with what I have now.Hopefully it will remain forever..insyaAllah...
Alhamdulillah, my life now better...Thank you ALLAH for giving me this chance.. :)
Alhamdulillah..everything goes well...
Skrg cikbam try to move on n get a better life..Semoga ari esok lebih baek dari hari ini dan ari2 sebelumnye..insyaAllah...
Disini cikbam ada share some new pictures.Enjoy! :)


with my cute buddy at office!

our creation

 at conference room

meja aku yg semak samun..haaha

-tHeEnD-





Saturday, December 29, 2012


SELAMAT TAHUN BARU 2013!!!


Happy New Year 2013 to all of you!! Mcm mane azam tahun 2012? Tercapai x? Huhuhu…azam cikbam untuk tahun 2012 blom tercapai laa…hehee..tapi xpe, cikbam akan terus merealisasikan azam cikbam tu pada tahun baru 2013 nie..InsyaAllah…Semoga ape yg cikbam inginkan tercapai…amin…But, ade lagi penambahan azam baru pada tahun baru 2013 nie…haaa..yg nie buleh share dgn korg…cikbam nak uruskan kewangan cikbam dgn baik, cikbam nak tambahkan banyak lagi pengalaman, ilmu dan pendapatan for this coming new year…semoga azam terbaru nie tercapai..insyaAllah, amin…

Alhamdulillah, masalah besar  yg cikbam alami tahun 2012 nie, telah berkurangan sedikit demi sedikit…CikBam bersyukur sgt2…Allah S.W.T Maha Kaya…Jadi, banyakkan la berdoa kepada-Nya sampai bila2, dalam keadaan susah, mahupun senang…insyaAllah…Terima kasih kpd kwn2 yg banyak membantu cikbam…Anda sungguh baik hati..Semoga anda semua dimurahkan rezeki selalu…Cikbam percaya, sesuatu yg kite buat seikhlas hati, insyaAllah kelak mendatangkan kebaikan untuk kite. Jika kita berniat baik dan inginkan sesuatu yg baik, insyaAllah, yg dtg pada kite semuanye baik2…Jika sebaliknye, mungkin ALLAH S.W.T mahu menguji hambaNya..Jika kita diuji dengan pelbagai masalah, mungkin ada hikmah disebaliknye dan semua itu mengajar kita erti kesabaran..

Akhir kata, semoga tahun baru ini lebih baik dari tahun lepas..Semoga kita semua diberkati dan dimurahkan rezeki selalu..amin…insyaAllah….dikesempatan nie, CikBam nak mohon beribu2 kemaafan kepada semua atas salah silap cikbam dunia akhirat…0-0 ok…Selamat Menyambut Tahun Baru 2013 semua..Semoga apa yang anda azamkan tercapai…amin… terima kasih…

-CikBam-

Saturday, December 22, 2012

LONG JOURNEY

Hye sume, assalamualaikum...rajin cikbam update blog yek..ade mse terluang nie why not kan..hehee...Cikbam baru balik dari Kedah Darul Aman, negeri padi...kursus dkt seminggu gak le..so far alhamdulillah...cikbam lulus exam di sane! n tahniah to all my friends, juge lulus exam to be a trainer..yeay, dpt lg sijil trainer..alhamdulillah...hehee...gudluck n pasnie kte bnyk keje ok! sukenye....semoga rezeki kite sume melimpah ruah selepas nie..amin...
Before pergi kursus, cikbam pergi kl 3 ari gak r...ade majlis anugerah ATKU...alhamdulillah, walaupun dapat saguhati, cikbam bersyukur dgn rezeki dari Allah..mmg x sangke akan ke final becoz cikbam n kwn2 just hantar without letakkan harapan yg tinggi..alhamdulillah, rezeki semua...
Tahniah gak kpd kawan2 yg dah bertunang and berkahwin akhir tahun nie...CikBam so happy for u guys...Jage hubungan masing2 sehingga hujung nyawa k...semoga kekal hingga ke syurga..amin...Ade wedding yg cikbam xdpt attend sbb bnyk sgt jemputan..anyway, doa cikbam yg terbaik utk korg...
Alhamdulillah...1 permulaan yg baik utk cikbam slps umo cikbam menjangkau 25 tahun nie...alhamdulillah..semoga sesuatu yg baik ini akan berterusan selama2nye...Btw, cikbam sedang buat persiapan untuk menghadapi tahun baru 2013 nie...anda bagaimana? huhuu...semoga dipermudahkan dan berjalan dgn lancar k...insyaAllah...amin..

=)
-CikBam-



ATKU 2012

with kwn2 @Kedah

-thEenD-

Friday, December 14, 2012

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!! SWEET-25

Alhamdulillah, sudah 25 tahun aku hidop...hopefully, ade sesuatu yg menarik n berharga dlm hidop aku sepjg aku berumur 25 tahun nie, menjadi insan yg lebih baik n smoga ape yg aku impikan akan tercapai...insyaAllah...amin..terima kasih to my famili, my friends yg wish and mendoakan aku... Semoga semuanya diberkati selalu...amin...tq for the presents..really appreciate it...thank you once again.. ;)




Monday, December 3, 2012

...From Now On, My Life Starts with This One...

retainer!!! ouch! :)

hope my tooth baik2 aje yek..amin

Wednesday, November 28, 2012

Helo assalamualaikum...

How are you today? da lame rasenye x update blog nie...haha..sebulan bru kot...after training aritu bnyk btol keje n program yg company suh buat...so xde lah bosan sgt kn...training awl bulan 11 aritu , boleh laa...actually just happy dpt gathering dgn kwn2 je..but not pengisian training tuu...hmm...x sangka pulak beliau ade gak utk last session ritu..but kwn2, xpyh la nk bising2 lg, yg lepas tu biarkan lepas k..dh jd sejarah pon..haha... :)

Dah genap sebulan my elder sister berumahtangga...i'm glad she's happy with her husband..so far, so good..alhamdulillah..Then, its my turn now..huhu...ops, sorry tabung ayam x penuh lg k..so xboley nk kecoh2 lg skrg..InsyaAllah, aku akn usaha carik juge..Btw alhamdulillah, aku dh dpt ape yg aku carik slama nie...thanks to kwn2 yg bnyk tlg n bg support pd aku...i'm glad...but skrg nie urusan masih blom slesai...got bnyk hutang to settle laa..naik pening dibuatnye..byr hutang org lain bcoz of my fault k..hahaha..sounds stupid laa....insyaAllah awal tahun nie, akan settle separuh... :) nice..I promise with myself, never ever dengar janji manis lelaki and jgn terlalu baik utk lelaki yg dayus...insyaAllah...Hope hari esok dan hari2 yg seterusnye lebih baik dr hari ini dan hari2 sebelumnye..amin...lesson for me!

Btw, i've got a new facebook account...yg lame dh berkubur..hmm aku nk mtk maaf pd kengkawan yg slh phm tuu..aku x unfriend korg pon..cume buat baru je...huhu..so ade kwn2 yg aku tertinggal tu, add r aku kt fb...bukan aku lupe korg, tp aku lupe name glamour korg..huhu..thanks n sorry sgt2 :)

-thEeND-

Tuesday, October 16, 2012

Assalamualaikum..heloo..

How are you today? hehe..me? alhamdulillah..sihat...kaki dh x bengkak, just tggu kuku tumbuh aje..kne mkn bnyk2 nie..t cpt le kuku akn tumbuh kn..ubt pn da abis aku telan...kerja x bnyk..kena siapkan script writing n plan ape yg patut before submission date aje..wedding preparation on progress..my elder sister akn balik kg diz week..so x bnyk mslh la kt c2..rumah pn aku dh clear kn bahagian ruang tamu yg gedabak besaunye...alhamdulillah..mak lang dtg tolong ape yg patut sambil mkn beramai2 x hengat...skrg kn musim pelam..nyicah ajelah khojenye...kt umah tu ade pelam epal..chedap..nk rase mai r dtg umh..huhu..skrg nie sume benda nk kne pakai duet..so nk kne jimat2 la ckt bulan nie..kete pn x sempat nk service..cian Mr Pearl..dh mcm2 bunyik da aku dgr...Mr Pearl, jage kecihatan anda k...nk save duet nie..hehe..

btw, aku harap bulan nie dan bulan2 mendatang akan slesai 1 mslh besar yg aku telah hadapi dr dulu sampai skrg..dh setahun aku telan mslh nie..alhamdulillah..maybe ade hikmah disebaliknye..aku sgt2 bersyukur ats kurniaanMu ya Allah..ujian yg cukup besar buat aku..sungguh aku belajar menerima kenyataan, belajar menjadi seorg yg tabah, sabar dan kental..yeahh! alhamdulillah...ya Allah, ya Tuhan kami, Tuhan sekalian alam..HambaMu ini hamba yg lemah..jika ini dugaan dariMu, aku redha dan berserah..semoga Engkau permudahkan segala urusan kami...Jika tertulis ianye telah sampai ke penghujungnye, tamatkanlah dugaan ini bersama RedhaMu..dan berkatilah kami..Ya Allah Ya Tuhan kami, aku bersyukur dan berterima kasih di atas petunjuk Mu..alhamdulillah...Aku mohon padamu skali lagi Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami..aminn..

Mr Pearl lenjun dek salji sabun di kdai anei..suke tgk dy bersih..seputeh salju :D hehee

Thursday, October 11, 2012

Hello..

today..hurm pergi klinik, cuci luka..x sanggup nk tgk jari aku..isi semata2..sgt nyilu...utk org lain, maybe it looks like normal, but for me, sakit...insyaAllah, 2 or 3 month akn sembuh laa...hope so..doctor actually x kasi basahkan kaki nk avoid kaki kembang..but then, mcm mne nk solat? tayammum rite? tp kn now musim hujan..so tanah basah, how can it be? hurm sorry doctor, i want to solat, i have too...sorry...today x jd pergi Taiping buat border pass..maybe tomorrow..insyaAllah, will be there..settle 1 thing for tomorrow..alhamdulillah, aku msih buleh drive even kaki agak kaku n kebas..alhamdulillah, everything is gonna b ok...yeah..stay strong bebeh...cuaca x menentu, mmg ble hujan, hujan lebat sgt, ble panas, terik sgt..smoga kte sume sihat, bnykkan minum air masak...hehee..sakit2 nie la tingin nk mkn mcm2..i already pesan pd my busyuk buy something for me to eat..nyam3...x sbrnye nk tggu mknan dpn mata..haha! sejok2 nie gak tingin nk plok my c manis..slalu tdo ats katil..bgn syg, i miss you..tite nk plok sampai ble2...yik! terlebey sudey...btw, dlm diary bnyk lg keje nk kne buat, tp asik nk kne tangguh..so by tomorrow, work out..plzz...do it ok! chill... =)



hey! nie c manis..teman tido cikbam..tgk, dy pakai singlet tite..love it!



Tuesday, August 28, 2012

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua...Da lame x update blog nie..macam mne raye tahun nie? ok? happy x? CikBam telah berjaya turunkan brt bdn CikBam pas puase nie!!! alhamdulillah...hehee...skrg msenye utk puasa sunat 6 di bulan Syawal lak kn...kueh raye pn msih ade lg kt umah..x abis pn...raye tahun nie x ramai yg dtg beraye..x tau knp..tahun lepas meriah cgt...huhu..but its ok, msih ade yg dtg ke umah...kwn2, sdara mara...lps raye, bnyk jemputan kenduri kendara..kawan2 kawin!! huhuhu..cgt besh dgr kwn2 da nk kawin...next step towards a better future...alhamdulillah, happy for them...

I'm sorry, I have to deactivate trus my facebook account coz ade sentimen larangan di sne...ahaha...manusia nie, kekdg kte susah nk duga...so nk ckp bnyk pn x gune, menambahkan dosa lg ade..so penapisan harus dilakukan bg mengelakkan sebarang kecelaruan otak di citu..kah3...so, kwn2 yg knl CikBam, find me on facebook...name still same k...thanks.. =)

Friday, July 20, 2012

+ PUASA+

Sekejap je, dh sampai bulan Ramadhan...CikBam sgt hepi coz tahun nie, my younger sister berpuase di rumah bersame2 cikbam n abah! hehe...so, di kesempatan ini, cikbam nk wish kt korg, selamat berpuasa di bulan Ramadhan semua...! semoga mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini..amin... =) 


Sunday, July 15, 2012

+ APPRECIATION+

hye everybody...lately cikbam penat ckt...almaklum le bru start bt biz kecik2...wlupn untung x bnyk mne..but, permulaan yg cukup baek n i'm glad, people appreciate my hard work..tqvm! =) alhamdulillah, syukur...doakan cikbam succeed k! hehehe...tq once again!
-CikBam-


latest : muke x cukup tdo, but still nk senyum gak..ngee
=P

-thEeND-



Thursday, July 12, 2012

+KARMA+

RUN...RUN...RUN...
sampai bile nak lari?? ko lari la ke mne pn, atas langit ke, dasar laut ke, dlm tanah ke, atas angin ke, ALLAH S.W.T tetap ade...anytime, everywhere...xperlu la nak lari dari sume mslh yg ko dh create pada sume org...most of ur friend dh doa yang buruk2 utk ko..ko pn tau, tp ko saje xnk amek tau...aku xtau la ko nie takot dgn azab Allah ke x...tp nmpk mcm x...sbb ko xpernah nk slesaikan mslh ko even slowly pn...ape yg ko bt? just run...run...and run...aku xtau ko ktne skrg..but don't worry, aku xkan doa yg buruk2 utk ko mcm kwn2 ko doa utk ko..aku doakan semoga ko balik ke jalan yg benar..itu je yg aku harapkan...hope Allah dengar doa aku..
semua org pernah bt silap..kwn2 ko bknnye ahlong, itu kwn2 ko..ko hutang bnyk mne pn, bunge x naik..so bincang r leklok ngn dorg, slesaikan ckt2..sorg RM50 sebulan ke ko byr..ini x, dpt duet je, ko bli brg2 mhl, blackberry la, renovate kete la...hidop nk nmpk sng, tp ko sdr x ko bkn org sng? patut ko pentingkn hutang org dlu...ko nie kan...hey, xtau r aku nk kata bnyk pn xtau ko nie nk dgr ke x..tp itu r, skrg ape dh jd? sume org cr ko kn? lepas nie xtau r sape lak cr ko..polis? bomba? jpj? haiyak...bende buleh slesai maa..ko dh besar panjang dh..umo pn dh lanjut, xkn aku nk ajar ko lg kot...pk r sendiri...kwn2 ko sume x halalkan duet yg ko pinjam kt dorg tu...so, ko tanggung le azab nanti..aku dh pesan sesiap dh ritu ko xmo dgr kn...ko mati t, roh ko x tenang bru nk mtk maaf kt sume dh terlambat tau..nak selamat, buat dr skrg!!
ko lempar taik kt aku xpe beb, tp aku percaya balasan Tuhan (karma)...Tuhan sentiasa dengar doa org2 yg dianiaya...
semoga aku tabah n semoga semua yg dianiya oleh makhluk Tuhan ini tabah dan sabar dgn dugaan nie..berikanlah kami petunjuk...
amin..
...pengajaran utk semua...

-CikBam-


Thursday, June 28, 2012

+TAWAKKAL+


Inna lillaahi wa innaa ilaihi roji’uun...


Ya Allah Ya Tuhan ku..
Jika benar hambaMu ini teraniaya dan telah dianiya oleh beliau(.......)...
Engkau berikanlah petunjuk kepadaku...
Tunjukkanlah aku jalan yang benar dan diredhai..
Permudahkanlah segala urusanku...
Agar dapat aku lalui segala ujian dari-Mu dengan tabah dan sabar...
Sesungguhnye Engkaulah yang Maha Mengetahui, Maha Penyanyang dan Maha Besar...
Amin....

-CikBam-

Tuesday, June 26, 2012

+DEMAM DURIAN+

Musim durian tiba lagi...alhamdulillah...pecah pwot cikbam mkn durian...t mai lak musim rambutan..huhu...nak demam dh mkn bebnyk durian kt umah...mmg kne sedia air badak 1 tong r cmni kalo gini gayanye kan..ahaha...bersepah2 durian org jual tepi jalan..sesape yg tmpt tgl mereka yg xde musim lg, mai r dtg perak...oh kome, doghoyan dh berbunge! ececece...=)
-CikBamNoty-

-pengat doghoyan buatan cikbam-

-sehari sebijik-

-freezer penuh dgn doghoyan, dh x muat dh-

-thEenD-

+LOVE+

Song for my future husband :


Kau boleh acuhkan diriku
dan anggap ku tak ada
tapi takkan merubah perasaanku … kepadamu …
Kuyakin pasti suatu saat
semua kan terjadi
kau kan mencintaiku dan tak akan pernah melepasku …
Aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
selalu bersedia bahagiakanmu apapun terjadi
 kujanji kan aku ada..
Kau boleh jauhi diriku
namun ku percaya
kau kan mencintaiku dan tak akan pernah melepasku …
Aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
slalu bersedia bahagiakanmu apapun terjadi
ku janjikan aku ada
Aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
aku yang rela terluka untukmu selalu…
Aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
slalu bersedia bahagiakanmu apapun terjadi..
ku janjikan aku ada...
=)
-Once : aku mau-


Saturday, June 16, 2012

+HAPPY FATHER'S DAY+

Camat Hari Bapa kepada abah saya, cikgu Hasan Abdullah..Tima kacih yg x terhingga atas segala kasih syg yg dicurah, membesarkan ina, pengajaran yg berguna utk ina..and thanks for everything! no one can replace my abah..Abah is my dad n also my mom..Abah sangat hebat!!
Pagi nie hati sayu tgk abah senyum..Ina doakan abah sihat n panjang umo, bahagia dunia akhirat, sentiasa senyum,and sentiasa kuat hadapi segala masalah...ina sentiasa doakan abah..aminn =)
Abah, ina sayang abah sgt2..
=)

Thursday, May 17, 2012

+MyFirstJob+

Tahukah anda, kerja pertama CikBam adalah waiter? hahaha...wktu keje nie blaja lg kt uitm..semester akhir kalo x cilap..bukan x cukup duet..scholarship ade..just sronok2 je join kengkawan keje nie reramai..tp besh gak..penat lelah kte keje dpt hasil kan..RM20 sejam ok le kan..kalo keje 4 jam dah dapat RM80..sape nk kasi?tapi penat ckt le...biase r, angkat mcm2..CikBam nie xde le kuat cgt..angkat kotak besau pn x larat..hahaha...de tersimpan 1 pic wktu keje kt Sime Darby Convention Centre dlu, bulan februari 2010 kalo x cilap..hehe...bkn sng nak cari duet...bersyukur la dgn ape yg anda ade skrg..kalo ade keje yg lebey baek ape slhnye mencoba kn...pape pn..gudluck ok! =)
-CikBamNoty-

+TODAY'S LUNCH HOUR!!+

Nasi tomato Pak Lang + sup sayur bekal dari umah (masak mlm smlm)..haha

HAPPY LUNCH HOUR EVERYBODY!

nyam2...!